web Skip to content
Try 30 days for free
5 year warranty
Free Shipping & Returns

Welke airtrack pas het beste bij jou?

Wil je een airtrack kopen? Dan ben je bij Airtrack Factory aan het juiste adres! Bij ons kun je namelijk terecht voor de beste airtracks aan een laag prijsje. Maar welke airtrack kies je? De Airostars vind je immers in meerdere soorten en uitvoeringen. Geen paniek, we helpen je hieronder met je zoektocht naar de airtrack die perfect bij jou past!

Wanneer je ons assortiment bekijkt, merk je al snel dat de airtracks onderling verschillen in lengte, dikte en breedte. Maar welke afmetingen moet jouw airtrack hebben?

Hoe dik moet een airtrack zijn?

Dat hangt af van je budget, wensen en turnervaring. Hoe dikker de opblaasbare turnmat, hoe hoger de prijs. Een grotere dikte bied je echter ook meer vrijheid en mogelijkheden. Zo kun je de luchtdruk van de opblaasbare tumblingbaan verhogen of verlagen en zo een hardere of zachtere ondergrond creëren.

Op een zachtere ondergrond kunnen debutanten veiliger trainen doordat ze eenvoudiger kunnen afduwen en zachter kunnen landen. Voor gevorderden is het zachter oppervlak optimaal voor het oefenen van nieuwe trucjes.

Een hardere ondergrond is dan weer perfect voor gevorderden om een oefening snel uit te kunnen voeren.

 

Hoe breed moet een airtrack zijn?

Hoe breed een airtrack moet zijn is afhankelijk van hoe je deze wilt gebruiken en wat je budget is. Een bredere airtrack is namelijk iets duurder maar geeft je meer ruimte om je oefeningen te leren. Daarnaast kun je op een bredere airtrack ook andere sporten zoals freerunning en judo uitoefenen.

 

Hoe lang moet een airtrack zijn?

Ook dat is afhankelijk van je budget en eisen. Als je de airtrack gebruikt om te turnen is het antwoord op deze vraag simpel: zo lang mogelijk!

 

Voor wie indoor gebruik wilt maken van de Airostar, kan de ruimte waarin je dit wilt doen uiteraard een beperkende factor zijn. Maar geen zorgen, in plaats van één lange airtrack met een lengte van 8 m kun je ook twee kortere 4 m Airostars en een connector bestellen. Zo kun je ze in de zomer, wanneer je outdoor van je airtracks kunt genieten, aan elkaar verbinden en ze los van elkaar gebruiken als SUP’s op water.

 

AirTrack STAR 10 CM: het instapmodel voor de beginnende gymnast

Ben je een beginnende turn(st)er? Dan is de Airtrack Star met een dikte van 10 cm perfect voor jou! Hoewel dit het goedkoopste model is, zul je als debutant veel plezier beleven aan deze airtrack. Bij deze Airtrack Star heb je de keuze uit een lengte van 3, 4 of 6m. Welke lengte je kiest is afhankelijk van hoe je deze tumblingbaan wilt gebruiken en welke ruimte je ter beschikking hebt. Wil je er op turnen? Onthoud dan: hoe langer, hoe beter!

 

AirTrack PRO STAR 20 CM: de perfecte airtrack voor zowel debutanten als gevorderden

Turn je al langer en heb je al wat ervaring? Dan is deze Airostar perfect voor jou! Doordat deze airtrack 20 cm dik is, heb je namelijk meer gebruiksmogelijkheden en haal jij meer uit je training.

 

Weet je niet goed welke dikte het beste is voor jou? Kies dan voor de AirTrack PRO STAR 20 CM. Deze airtrack is namelijk ook geschikt voor beginners. Zo hoef je na een paar maanden, wanneer je al enige ervaring hebt, geen nieuwe airtrack te kopen.

 

AirTrack PRO STAR WIDE 1,5 M: een bredere airtrack voor een onbegrensde training

Wil je nog meer vrijheid? Kies dan voor een bredere airtrack zoals deze AirTrack PRO STAR WIDE 1,5 M. Met een bredere opblaasbare tumblingbaan beheers je jouw oefeningen sneller omdat je niet meteen naast de mat ligt wanneer je in de fout gaat.

 

Voor turnen en dansen is een bredere airtrack dus een optie, maar voor andere sporten zoals freestyle, judo en andere ‘martial arts’ is dat een noodzaak. Wie de Airostar wilt gebruiken om dergelijke sporten te beoefenen, raden we dus aan om een bredere airtrack van 1,5 of 2 m te bestellen.

 

AirTrack PRO STAR WIDE 2 M: de vriend van Olympische kampioenen en andere atleten

Droom je van een turncarrière en wil je dus enkel het beste van het beste? Dan is deze Airostar perfect voor jou! Lang, breed, dik; met deze airtrack kan het allemaal! Deze opblaasbare tumblingbaan kan immers tot 8 m lang zijn!

 

Extra hulp nodig? Contacteer ons!

Dus, heb je een keuze gemaakt? Bestel dan snel jouw Airostar, dan wordt deze binnen een paar dagen gratis bij jou thuis geleverd! Twijfel je toch nog? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en dan helpen we je graag verder!

Discover Your

Favourite AirTrack

LOVED BY OVER 4000+ people all over Europe

verified_user

100% Money Back Guarantee

Why choose AIROSTAR by Airtrack Factory?

Others
star

A World Leading AirTrack Brand

star

Approved By Olympic Gold Medallists

star

Partner & Sponsor of the Most Popular Institutes

star

Largest Community World-Wide

star

5 Years of Warranty

4.9 / 5.0 RATED BY 4000+ reviews